Бира от цяла Европа на фестивала „Кино и храна“

Какво е кулинарен фестивал без качествена бира!? Този реторичен въпрос ни накара да осигурим на посетителите на фестивала „Кино и храна“ най-добрата европейска бира.

В петте ни фестивални дни ще можете да опитате 2 германски, 3 чешки, 1 испанска и естествено бълграската бира Гларус!

PRIMATOR е продукт на пивоварна от 1872 година и е №1 в специализираните бири в Чехия. Бирата се приготвя по класически чешки пивоварни методи, по технология с долна ферментация. Суровините, които използват са малц от Горна Моравия, аробатен хмел от Жатец, мая – собствено производство, вода с високо качество, от защитен регион.

 

 

 

Бира Estrella Damm се произвежда в Барселона. С цвят на злато и намек на кехлибар. Във вкуса доминират аромати на мая и малцов ечемик, долавят се свежи подправки в лек препе­чен букет, а приятната горчивина допринася за дългия и освежаващ финал.

 

 

 

Schofferhofer Hefeweizen е наричана „шампанското на пшеничените бири“. Произвежда се от 1978 г във Франфурт и притежава фин и елегантен харак­тер, отличителен аромат на пшенична бира и отчетлива нотка на карамфил.

Типичният леко сладък плодов аро­мат се постига чрез използването на пшеничения малц и неговата фермен­тация (извършва се с използването на мая за горна ферментация).

 

 

Бира Radeberger Pilsner се про­извежда на едно единствено място в света – град Radeberger, Германия, което гарантира нейният идентичен вкус винаги и навсякъде. За пригот­вянето на този първокласен Пилзнер се използват мека вода от собствен кладенец и само най-отбрани състав­ки. Бирата притежава уникален, плъ­тен, комплексен вкус с малко повече хмел, отколкото повечето Пилзнер бири.

 

 

 

 

Бира BERNARD се прави в чешка фамилна пивоварна и е определяна като висок клас.

Непастьоризирана бира, за чието производство се използва микробиоло­гична филтрация, собствена вода от артезиански кладенци, собствени пивни дрожди, хмел от областта Жатец и собствени суровини.

Спечелила е множество награди и медали за най-добра бира, а на фестивала „Кино и храна“ ще можем да опитаме и полутъмната бира на марката.

 

 

 

 

 

 

Българската бира GLARUS е произведена във Варна и създателите й я произвеждат в „силна, независима и малко авантюристична пивоварна“. Пивоварна, която търси и доставя продукти от далеч с цел да създаде нещо ново, качествено и различно.

Бирата преобръща представите за бира и залага на ейла – различен тип бира, който позволява много повече стилово и вкусово разнобразие.

„Ние сме внимателни с преработката на нашите бири и те се отплащат с прекрасен, запомнящ се характер“ – казват производителите и представят на пазара бира, базирана на уникални рецепти и комбинации от малц, хмел и дрожди!