Детски работилници ще забавляват малките кулинари на фестивала Кино и храна

Кулинарната култура и здравословните навици в храненето се формират още в ранна детска възраст, затова сме се постарали да направим фестивала интересен както за големи, така и за малки бъдещи кулинари.

Подбрали сме различни работилници, които да забавляват децата в кулинарната атмосфера на фестивалната ни зона, а също така и да ги научи на специално отношение към храната.

Още на 31 август 2018 малчуганите могат да се включат в творческата работилница на „Мама и аз“, като и в учебната работилница на център „Жар птица“.

А на следващия ден детските занимания ще започнат с кулинарна сугестопедия, която ще организира езиков център KREG. Детските занимания ще продължат от детската българо-руска занималня „Чунга-чанга“, които ще направят творческо ателие на тема „Моят магазин“. Следва втора учебна работилница, организирана от „Жар птица“ и арт работилничка При Рокси-Handmade. На 1 септември децата ще могат да направят и първите си стъпки във фотографията във фото работилницата, организирана от Photo class.

Децата ще могат да се срещнат и с един от най-големите си любимци – Бате Енчо, който ще се превърне в Енчо Сан и ще забавлява децата с японско детско шоу и ще проведе своя японска кулинарна работилница.

На 2 септември 2018 децата отново ще могат да се включат в учебна работилница на „Жар птица“, в българо-руската занималня „Чунга-чанга“ и в арт работилничката При Рокси – Handmade, но освен това ще имат шанса да научат повече за роботите в училището по роботика „Robopartans“.

Освен детските работилници на фестивала Кино и храна ще представим детските готварски книжки на Кристина Тужарова.

Грабвайте децата и елате пред Аквариума във Варна – очакваме ви с много изненади и настроение!