ЛЮТА ФЕРМА/HOT FARM

Лютата ферма се намира  на 15 км от морската ни столица – Варна, в село Страшимирово, на няколко минути от забележителните Побити камъни. В този район климатът и почвата са изключително подходящи за отглеждането на лютите растения. Фермата разполага с 9 дка площ, където растат лютите чушки, както и цех, изцяло направен по всички стандарти и технологии  за най-добро качество.

Всичко започва преди 18 години, когато сем.Родинови решават да се занимават със земеделие. Да дават живот и да го отглеждат по най-добрия възможен начин. Това е тяхното призвание. Знаят как протича целия процес на отглеждането на растенията – от самото засяване, създаване на корен, укрепване, до откъсването на плода.

Започнали като на шега и сега, след 6 години това е основната им дейност и стремеж. Любовта към тези невероятни растения, ги тласка напред да изследват техните безброй полезни качества в различни области. Започвайки с отглеждане на  люти чушки за собствени здравословни цели, преминавайки през консумация на фреш чили за лични ползи, днес произвеждат сосове, сладка, подправки, сушени люти чушки, зехтин….

Ние изучихме всяка една полза, употреба и комбинации на лютите чушки и повярвайте ни – нямат граници. Във всеки специалитет, предястия, основни ястия, със сирена, плодове, десерти, кафе, ликьори, където и да се използват, лютите чушки добавят нови аромати и полезни свойства, които ни помагат да сме здрави.“