Радостин Кирязов – един от най-добрите майстори на пица, се присъединява към Кино и храна

Радостин Кирязов е запазена марка в света на кулинарията и един от най-добрите майстори на пица в България.  Именно затова, той е част от специалната селекция на фестивала „Кино и Храна“ и PIZZARADO ще присъства със свой щанд на фестивала.

Винаги усмихнат, сърдечен и добронамерен, Радо Кирязов е готов във всеки момент да ви отдведе в света на качествената пица.  „Добрата храна е като любовта – винаги искаш най-доброто за себе си“ – шегува се майсторът и споделя, че за да си добър занаятчия е нужна огромна любов и себераздаване.

В творческата си биография Радо Кирязов има разнообразни етапи от живота си, но всичко идва на мястото си в Сардиния, където се случва истинската му среща с кулинарията и тайните на добрата пица.  Желанието му за усъвършенстване го отвежда в някои от най-добрите пицарии в северната част на острова.

Радостин Кирязов е създател и председател на Българската асоциация на пицарите, която издигна правенето на пица у нас на световно ниво и създаде много майстори, които промениха представата за това често подценявано италианско ястие. Като главен готвач той е носител на редица престижни награди, сред които шесто място за пица презентация на Световно първенство през 2009 г., трето място на Европейско първенство през 2011 г., осмо място за пица Класика на Световно първенство през 2011г. А през 2012 г. е част от журито на Световното първенство в Салсомаджоре Терме.

И така до днес, когато шеф Радо Кирязов обикаля цяла Европа, увлечен в семинари, демонстрации, консултации и т.н. През миналата година той издаде и книга на български с най-добрите си кулинарни рецепти и съвети, която също ще представи на фестивала Кино и Храна.

Не пропускайте да разберете как може да се говори за пицата със страст и любов! Радо Кирязов го може!