Кулинарна работилница – Домашна паста с Тамара Чакърова

Corsi di Cucina. Corsi di Pasta е работилничка за прясна, ръчно приготвена италианска паста.
Тамара и Джузепе приготвят  богата гама от различни видове паста, изцяло индивидуална и по желание на клиента, спазвайки италианската традиция.
Продуктите, които използват са първо качество и по възможност директно от производител. А брашната за пастата са: твърда пшеница (семолина) с италиански произход и висококачествена спелта от Хатори.
Клиентите на Corsi di Cucina. Corsi di Pasta  избират брашното и вида паста, а двамата кулинари  им я приготвят.
Предлагат прясна паста с яйце, или суха паста само от брашно и изворна вода.
Пастата на Corsi di Cucina. Corsi di Pasta е изцяло ръчно приготвена – ръчно замесена, разточена с дървена точилка, разрязана и оформена на ръка, и допълнена с щипка любов.
Тамара и Джузепе организират  и паста курсове, за всички, които нямат търпение да зацапат ръцете си и да усвоят майсторлъка на прочутите талиателе, тортелини, фузили, канелони, лазаня и много други.
И двамата имат стаж като екскурзоводи. Докато са  странствали по цялото протежение на италианския ботуш, са изследвали традициите и бита на местните хора. Приготвяли са талиателе и тортелини в известното училище за паста в Болоня, фузили в Чиленто с дзия Мена, а помощта на жените в Бари за орекетите остава неоценима и до днес.
Днес са тук във Варна и за нас е удоволствие да споделим опита и разказите им за паста, рецепти, традиции и тайни италиански кътчета.

Leave your message