Шеф-инструктори от Институт за кулинарни изкуства във Варна се включват в „Кино и храна“

„Кино и храна“ безспорно е един от най-вкусните фестивали в България и затова към него ще се присъединят не само любители кулинари, но и професионалисти от Института за кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт.

На 30 август 2018 от 17 ч. шеф-инструктори от Института ще направят своя кулинарна демонстрация, на която ще представят уникалния десерт „Българска роза“. Десертът е с автентичен български вкус, базиран на деликатна комбинация от традиционни български продукти и гарниран с иновативния подход на авторите. Най-вълнуващото е, че броени дни след демонстрацията този десерт ще представи страната ни на международно кулинарно състезание с над 200 участници от различни държави!

А тримата шеф-инструктори, които ще се постараят да направят вкусната демонстрация неповторима са шеф Станислав Кубарев, шеф Васил Якимов и шеф Калоян Колев.

Шеф Станислав Кубарев е шеф-инструктор в Институт за кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варна. Роден е в Русия, но завършва кулинарното си образование в Нова Зеландия, където проучва задълбочено кулинарната сцена в продължение на няколко години. Освен работата си в знакови ресторанти в Санкт Петербург, той години наред преподава кулинарните си умения в Русия. В момента обучава студентите на Висше училище по мениджмънт – Варна, които се учат в единствената в Източна Европа бакалавърска програма по Гастрономия и кулинарни изкуства. Повече за шеф Станислав Кубарев можете да разберете тук

 

 

 

 

 

 

Шеф Васил Якимов е с над 14 години професионален опит на кулинарната сцена в България, Великобритания, САЩ и Близкия Изток. Той преподава на студентите на Институт за кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варна истински международен микс от умения, вкусове и кулинарни техники. През април 2018 бе отличен и с престижното първо място в категорията за индивидуални състезатели в надпреварата за Кулинарна купа на Българи.

 

 

 

 

 

 

 

Шеф Калоян Колев придобива опита си в ресторанти на три континента. Той също преподава в Института за кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варнаи се грижи за добрата подготовка на студентите преди те самите да се впуснат в практическите си стажове във висококласни ресторанти в Европа. Шеф Калоян и възпитаници на Института спечелиха второто място в категорията за “Най-добър кулинарен отбор на България” на „11-тата Национална кулинарна купа“ 2018 през април тази година.

 

 

 

 

 

 

 

Институтът по кулинарни изкуства (Culinary Arts Institute или CAI) към Висше училище по мениджмънт – Варна обучава студенти в единствената по рода си бакалавърска програма в Източна Европа по Гастрономия и кулинарни изкуства. Обучението се провежда изцяло на английски език от кулинарни експерти с различен културен и международен практически опит.

Ключова роля в програмата заемат и задължителните за подготовката стажове във висококатегорийни ресторанти, голяма част от които с категоризация Мишлен – една, две или три звезди, във Франция, Испания, Португалия, Холандия, Великобритания, Германия и др.