Станка Стоянова представя блога си Know How To Cook

Станка Стоянова е автор и създател на кулинарния блог Know How To Cook, посланик на Food Revolution в България и доброволец във фондация „За храната“.

Вярва, че истинската, качествена и вкусна домашна храна не е мисия невъзможна и в стремежа си да вдъхнови и други хора да постигнат тази кулинарна хармония започва да публикува рецептите в блога си Know How To Cook. Това е място за лесни, изпитани рецепти, приготвени с достъпни и предимно локални, сезонни продукти.

„Всичко започна почти на шега. Създадох блога  през месец май 2010 г. с идеята да имам мое място, където да записвам любимите ни семейни рецепти. В началото блогът беше просто моят онлайн тефтер с рецепти. Постепенно започна да събира все повече читатели и последователи. Това ме мотивира да го развивам, да разширя обхвата на темите, застъпени в него и да създавам все по-стойностно и визуално издържано съдържание, за да има по-голяма полза от него“ – споделя Станка.

Рецептите в блога й са тествани, приготвени със сезонни продукти, без глутен, без лактоза и без рафинирана захар. Защо без глутен и без лактоза? Защото Станка има автоимунно заболяване и непоносимост в различна степен към зърнени храни със съдържание на глутен и млечни продукти.

„За съжаление, все повече хора са изправени пред същия проблем като мен. Преминаването към подобен начин на хранене, често е стряскащ и ограничаващ. Привидно все едно те обричат на глад и еднообразна храна, но в действителност пред теб се разкрива една необятна вселена от продукти, която досега е оставала скрита от очите ти – богатство от плодове, зеленчуци, варива, ядки, семена и животински продукти, които природата така щедро ни предоставя през всеки сезон“, казва Станка и се надява това й откритие да мотивира все повече хора да преоткрият скритите съкровища на кулинарното изкуство.

Готова е да ви убеди колко лесно е това не само на срещата с нея, но и по време на кулинарната й демонстрация на фестивала „Кино и храна“, по време на която ще приготви вкусен яйчен хляб с тиквички, гарниран с майонеза от авокадо, чери домати и маслини.

One thought on “Станка Стоянова представя блога си Know How To Cook

Кулинарна демонстрация на Станка Стоянова, автор на блога „Know How to Cook“ – Кино и хранаPosted on  12:17 pm - авг. 9, 2018

[…] демонстрация на фестивала „Кино и храна“, както и на срещата преди […]

Comments are closed