Кулинарна демонстрация – шеф Кубарев, шеф Якимов и шеф Колев

Броени дни, преди да отпътуват за едно от най-значимите международни кулинарни състезания в Турция, шеф-инстукторите на Института за кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варна ще представят десерт „Българска роза“, с автентичен български вкус, базиран на деликатна комбинация от традиционни български продукти и иновативния подход на авторите. Именно този десерт ще представи страната ни на състезанието с над 200 участници от различни държави.

Шеф Станислав Кубарев е шеф-инструктор в Институт за кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варна. Родом от Русия, шеф Станислав завършва кулинарното си образование в Нова Зеландия, където проучва кулинарната сцена в продължение на няколко години преди да се завърне в Русия. Освен работата си в знакови ресторанти в Санкт Петербург, той преподава в продължение на години преди да дойде в България, за да обучава студентите на Висше Училище по мениджмънт, които се учат в единствената в Източна Европа бакалавърска програма по Гастрономия и кулинарни изкуства. Повече за шеф Станислав тук

С над 14 години професионален опит на кулинарната сцена в България, Великобритания, САЩ и Близкия Изток, Шеф Васил Якимов предава на студентите на Институт за кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варна истински международен микс от умения, вкусове и кулинарни техники. Шеф Васил бе отличен и с престижното първо място в категорията за индивидуални състезатели в надпреварата за Кулинарна купа на България през Април тази година.

Шеф Калоян Колев е инструктор в Институт за кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт – Варна. С опита си в ресторанти на три континента, шеф Калоян допринася за добрата подготовка на студентите преди те самите да се впуснат в практическите си стажове във висококласни ресторанти в Европа. Шеф Калоян и възпитаници на Институт за кулинарни изкуства към Висше училище по мениджмънт спечелиха второто място в категорията за “Най-добър кулинарен отбор на България” на „11-тата Национална кулинарна купа“ 2018 през Април тази година.

Институтът по кулинарни изкуства (Culinary Arts Institute или CAI) към Висше училище по мениджмънт – Варна обучава студенти в единствената по рода си бакалавърска програма в Източна Европа по Гастрономия и Кулинарни изкуства. Обучението се провежда изцяло на английски език от кулинарни експерти с различен културен и международен практически опит. Ключова роля в програмата заемат и задължителните за подготовката стажове във висококатегорийни ресторанти, голяма част от които с категоризация Мишлен  – една, две или три звезди, във Франция, Испания, Португалия, Холандия, Великобритания, Германия и др. Повече за Висше училище помениджмънт и  Институт за кулинарни изкуства можете да прочетете на www.vum.bg.